یک جایزه‌ی پزشکی معتبر به سه محقق برای پیشرفت‌های دیابت اهدا شد

13 ژانویه 2017- بالاترین جایزه‌ی پزشکی به سه نفر از محققان برای اکتشافات بنیادی که می‌تواند به درمانهای جدیدی برای دیابت نوع 1 منجر شود، اهدا شد.

آکادمی سلطنتی علوم سوئد به سه محقق ایمونولوژیست: دکتر Alexander Rudensky، دکتر Shimon Sakaguchiو دکتر Fred Ramsdellمدال معتبر Crafoordسال 2017 را اهدا نمود.

این جایزه 6 میلیون کرونی (معادل 594،548 پوند) به این سه دانشمند برای اکتشافات مرتبط با سلولهای Tتنظیمی که با واکنش‌های مضر ایمنی در ورم مفاصل و سایر بیماریهای خود ایمنی مقابله می‌کنند، اهدا شد.

در بیانیه‌ای که در وب سایت این آکادمی منتشر گردید، آمده است:" امیدواریم که این اکتشافات منجر به ابداع راه جدید و درمان بسیار موثری برای بیماریهایی نظیر آرتریت روماتوئید، مالتیپل اسکلروز(‌MS) و دیابت نوع 1 شود. این تحقیقات که توسط پرفسور Rudenskyاز دانشگاه مسکو، پرفسور Sakaguchiاز دانشگاه اوزاکای ژاپن و پرفسور Ramsdellاز موسسه‌ی ایمونوتراپی سرطان پارکر در سان فرانسیکو انجام گردید، مرتبط با سلولهای Tتنظیمی است که به Tregsشناخته می‌شوند.

سلولهای T  تنظیمی همانند نیروهای امنیتی سیستم ایمنی بدن عمل می‌کنند تا از حمله‌ی سایر سلولهای ایمنی بدن به بافت‌های خودی جلوگیری کرده و یا سرعت آنها را کاهش دهند.

یافته‌های این محققین موجب آغاز کارآزمایی‌های بالینی بیشتری در سراسر جهان شده است که در آن محققان در حال بررسی دقیق‌تر سلولهای Tتنظیمی و چگونگی استفاده از آنها برای جلوگیری  از سایر بیماریهای خود ایمنی هستند.

جایزه‌ی سالانه ی  Crafoordبالاترین افتخار در حرفه‌ی پزشکی محسوب می‌شود، این جایزه از سال 1982 پایه‌گذاری شد، زمانی که این جایزه برای اولین بار به ریاضیدان شوروی "ولادیمیر آرنولد" و محقق آمریکایی "لوئیس نیرنبرگ" برای تحقیق در مورد نظریه‌ معادلات دیفرانسیل غیرخطی اهدا گردید. مراسم‌ اهدای این جایزه در 18 ماه مه  در استکهلم برگزار خواهد شد.

 منبع:

www.diabetes.co.uk/news/2017/jan/three-researchers-awarded-medical-prize-for-diabetes-breakthroughs-99778258.html